2020 was het een bewogen jaar.

23 december 2020

Het werk van de afdeling lag dit jaar grotendeels stil. Van onze plannen die we in september 2019 hebben vastgelegd is weinig terecht gekomen. Alleen de voorjaars-  en najaarsvergadering gingen door.

Tijdens de voorjaarsvergadering waren we nog vol van onze plannen. We hadden net een goed bezoek gebracht aan de Oude Veiling en de bibliotheek. De mensen hadden ons vertelt over hun werk. Daarna kwam Corona.
Op 1 mei hebben we toch Aalsmeerse rode rozen gebracht bij onze leden van 70 jaar en ouder. Dat werd heel erg op prijs gesteld. En de bezorgers kregen er energie van.
De volgende activiteit was de ledenvergadering in september. Het officiële gedeelte, met de begroting voor 2021, werd snel afgerond. Daarna hadden we een goed ‘vragenuur’ met wethouder Wilma Alink over het Groen in Aalsmeer. We hadden haar uitgenodigd omdat ze ons, in het kader van de raadsbrede coalitie, vertegenwoordigt in de Raad. Ze stelde de uitnodiging erg op prijs. En nu is het bijna kerstmis. En het land is stilgelegd.
In 2020 is de gemeenteraad 2 fracties rijker geworden. Al lijkt het er sterk op dat de fractie Keessen naadloos is overgegaan in AA, dat daardoor een nog rechtser karakter heeft gekregen. Er is een einde gekomen aan de raadsbrede coalitie in de gemeenteraad.

Aalsmeer is in 2020 mooier geworden. Op veel kruispunten zijn vaste planten geplant die, ondanks de zomerhitte, toch al mooi bloeiden. Het pad dat van het Kudelstaartse Dorpshuis naar het winkelcentrum loopt is vernieuwd en verbreed. Eindelijk kunnen rollator gebruikers weer veilig naar de winkel.

Wat 2021 ons gaat brengen is onzeker. In maart zijn er 2e Kamer verkiezingen. Die zijn bepalend voor het beleid van de komende 4 jaar maar ook voor de veel langere toekomst. Gaan we eindelijk het neoliberale tijdperk verlaten dat zoveel schade heeft opgeleverd voor de sociale samenleving en moeder Aarde? Gaan we echt werk maken om de CO2- en Stikstof uitstoot te verminderen? Voor de PvdA, liggen er volop kansen. We hebben een goed programma en een goede kandidatenlijst. Op de lijst staat ook onze Marieke van Duyn.

Heel onzeker is wat Corona ons zal brengen. Vooral dankzij de mensen die zo nodig op de verkeerde manier Sint Nicolaas en Kerst wilden vieren zitten we nu opgehokt. Net als de scharrelkippen door de vogelgriep.
Het vaccin bepaalt hoe u in 2021 uw dagelijks leven opnieuw kunt inrichten en wanneer.
Toen we in het voorjaar informeerden hoe het met u ging en vroegen of u ergens hulp bij nodig had kregen we het antwoord: goed. Ik red me wel. Het was goed om te horen hoeveel mensen in Aalsmeer om elkaar geven. Lukt het u nu niet meer en hebt u hulp nodig, laat het ons weten. Dan zoeken we samen een oplossing. Bel dan 06 22350307.

Komend jaar moeten we bepalen wat we met Aalsmeer willen. We moeten ons verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vaststellen. Daarmee leggen we de basis voor toekomst van onze gemeente op langere termijn. Want in de komende raadsperiode wordt bepaald hoe we onze gemeente klimaatbestendig maken, de energietransitie uitvoeren en of we Aalsmeer groener en mooier willen maken. Dit najaar is de concept klimaat adaptatienota besproken. B& W gaan uit van het minste dat daarvoor nodig is. Er zat geen visie in naar de toekomst. Een verzoek van een grote groep Aalsmeerse organisaties om te komen tot een groep van deskundige inwoners die B&W gevraagd en ongevraagd advies geeft over groen in de breedste zin van het woord werd, door B&W eenvoudig afgewezen. Geen behoefte aan. Jammer.

Als we Aalsmeer geschikt willen maken voor de toekomst dan hebben we een goed programma nodig. En kandidaat raadsleden. We maken een grote kans op meer dan 1 zetel in de Raad. We hebben behoefte aan leden, jong en oud! Om ons geluid te laten horen.
Wil je meedoen, heb je ideeën of ken je iemand die lid wil worden? Een telefoontje naar 06-22350307 is genoeg. Mailen mag ook: [email protected]

Het bestuur van PvdA Aalsmeer-Kudelstaart went u goede feestdagen en een gezond en goed 2021

Jan Westerhof, voorzitter

Waar ben je naar op zoek?