8 april 2017, om 17:30 | De Oude Veiling

Vergadering PvdA en vrienden van de PvdA

Aalsmeer, 24 maart 2017

Beste leden van de PvdA,

De Partij van de Arbeid heeft een flink pak slaag gekregen bij de verkiezingen. Ook in Aalsmeer verloor onze partij meer dan 10% van haar stemmers. Winnaars in onze mooie gemeente zijn respectievelijk CDA, PVV, D66 en GroenLinks. De VVD verloor ook flink, maar bleef toch de grootste met bijna 35% van de stemmen. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen lag dat VVD-percentage met 23,8% echter veel lager en scoorden CDA (27,8%) en Aalsmeerse Belangen (24%) hoger.

PACT, het samenwerkingsverband tussen PvdA, GroenLinks en D66, haalde toen ruim 16% van de stemmen op. Maar PACT bestaat straks niet meer. Partijen, ook onze eigen PvdA, gaan onder eigen vlag verder en daar wil ik het met u graag even over hebben. 

Na vier periodes samenwerken binnen PACT moet de PvdA-Aalsmeer zichzelf opnieuw uitvinden en daar hebben we uw hulp voor nodig. Het gaat er om dat we weer nieuwe moed, nieuwe energie en nieuwe inspiratie vinden voor de komende jaren. Een nieuwe lente, een nieuw geluid in politiek Aalsmeer. De PvdA is nog steeds een partij met idealen om trots op te zijn. We zijn vast van plan om via de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 dat herstel van in ieder geval onze lokale PvdA vorm te geven. Dat kan alleen lukken met steun vanuit de samenleving. Wat is de komende jaren van belang, waar moet de PvdA zich sterk voor maken? Daar hebben we als bestuur uw ideeën, uw hulp en uw inzet bij nodig, van leden en van niet-leden. Daarom wil ik u via deze weg van harte uitnodigen om met ons in gesprek te gaan over hoe we dat het beste kunnen aanpakken.

We starten op zaterdag 8 april in de Oude Veiling om 16.00 en de deuren zijn vanaf 15.30 open. Ook wil ik u namens ons bestuur vragen om in uw eigen kringen mensen te scouten die richting die verkiezingen in 2018 een verschil kunnen maken voor de partij. Mensen die midden in de samenleving staan en die de handen uit de mouwen willen steken om de PvdA in Aalsmeer op te bouwen en weer smoel te geven. Een lokale PvdA die zichtbaar is en het verschil kan maken. Nodig die mensen uit en neem ze mee.

We kijken uit naar uw komst en uw reacties. Wilt u spreektijd laat het ons dan even weten.

Met vriendelijke groeten, namens het bestuur van de PvdA Aalsmeer

Joop Kok, voorzitter.

Telefoon: 0297-340442

Site: https://aalsmeer.pvda.nl

Email: joopkok@planet.nl