Lijsttrekker debat 8 maart 2018

10 maart 2018

De eerste vuurdoop van de lijsttrekker Jelle Buisma van de PvdA Aalsmeer en Kudelstaart was afgelopen donderdag 8 maart.

In een drukke oude veiling gingen alle lijsttrekkers in debat over verschillende onderwerpen. Woningen, Schiphol en participatie waren een paar van de onderwerpen die aan bod kwamen.

Het eerste item van de avond ging over wonen,

‘De enige mogelijkheid voor voldoende woningen in Aalsmeer is het realiseren van Tiny Houses’ was het eerste debat tussen CDA en VVD,

Vanuit de PvdA zijn wij blij dat dit initatief is opgepakt, na een PvdA cafe over alternatieve woonvormen. Wij vinden dat nieuwe woningen liever gisteren gebouwd worden dan morgen.
Alle soorten woningen, niet alleen bouwen zoals deze gemeente zolang gedaan heef voor het midden en hoog sigment. De sociale cohesie vinden wij als PvdA van belang.

‘Burgerparticipatie leidt altijd tot Not In My Backyard’

De PvdA heeft moeite met de stelling, hij verondersteld dat er altijd vanuit een bewoner wordt gedacht vanuit een eigen belang.
De politiek dient het algemeen belang en voor de partij van de arbeid geldt dat wij politiek bedrijven op basis van vertrouwen, dat houdt ook in dat wij dat vertrouwen geven.