Fractie voorzitter

Jelle Buisma

Ik ben Jelle Buisma, 36 jaar oud nu, en een geboren en getogen Aalsmeerder. Trotse lijsttrekker van de PvdA Aalsmeer en Kudelstaart. Ik kom uit een rood nest, sociaal en warm, we zorgen voor elkaar.

Mijn grootvader is Dirk Tas, een cyclamen kweker op de Uiterweg, de buurt.
Een harde werker en ondernemer met hart voor de werknemer, niet alleen zijn eigen werknemers.

Dit was de tijd waar zorg niet door de overheid gegarandeerd was.
Brak je je been, werd je ziek, had je een groot probleem, niet alleen jij, maar als gezin.

Mijn grootvader zette daarom de eerste collectieve zorg verzekering in Aalsmeer op, niet met managers, papiermolens en controle mechanismen, maar gewoon door op zijn fiets wekelijks de penningen te innen, de buurt op en af.

Zo zag hij alle kwekers op de buurt, sprak met ze en zorgde er zo voor dat, als je je been brak, ziek werd, je gezin kon rekenen steun. Je zorgt voor elkaar.

Dit systeem was gebaseerd op vertrouwen in plaats van controle, op gevoel in plaats van papier en zekerheid in plaats van onveiligheid en angst.

Nu, waar de PvdA zijn eigen gezicht weer kan tonen na 18 jaar Pact, zie ik het als doel om met de PvdA Aalsmeer, met vertrouwen in elkaar en plezier met elkaar Aalsmeer nog beter te maken.

De PvdA willen politiek bedrijven vanuit de menselijke maat op basis van vertrouwen, het accepteren van elkaar solidariteit en rechtvaardigheid, We zorgen zeker voor elkaar.