statenlid Provincie Noord-Holland

Marieke van Duijn

Marieke van Duijn

Over Marieke van Duijn

Hoi allemaal, ik ben Marieke van Duijn, een sportieve meid uit Kudelstaart en ik ben trots om als lijstduwer voor de PvdA Aalsmeer op de lijst te staan. Hiernaast ben ik al jarenlang actief in de provincie en als Noord-Hollands Statenlid strijd ik voor een beter fietsroutenetwerk, veilige en snelle doorstroming en een duurzaam en toegankelijk Openbaar Vervoerssysteem.

Hiernaast werk ik voor LandschappenNL en zet me in voor een gezonde en groene leefomgeving waar zowel mens als dier van kan profiteren. Verder fiets, loop of skeeler ik graag door het landschap. Ook leid ik zo nu en dan toeristen rond in Nederland als vrijwilliger-gids; leuk en bijzonder om te doen!

Met een vader als onderwijzer en een moeder in de zorg, heb ik meegekregen om altijd naar de verschillende kanten en belangen te kijken. En ook: “Niet teveel zeuren, maar vooral zelf iets doen!“ Lef en daadkracht tonen. Samenwerken en over grenzen heen kijken. Zowel binnen als buiten de PvdA. En ‘zuinig zijn op wat je hebt’, dus goed omgaan met alle vrijwilligers, alle waardevolle betrokkenen, onze fijne recreatieplekken en unieke natuur. Vol energie gaan voor een gezonde leefomgeving, yes, I’m a believer!