Krachten gebundeld tegen vliegtuighinder

21 februari 2021

Omwonenden pleiten al jaren via hun bewonersverenigingen of via andere belangenbehartigers voor meer leefbaarheid onder de vliegroutes. De overheid doet beloftes, maar die worden niet nagekomen.

Omdat het ontbreekt aan wettelijke kaders waarop plaatselijk kan worden gehandhaafd, bestaan er geen grenzen aan de inbreuken die de luchtvaart op onze gezondheid en ons woongenot pleegt.

Ondoorzichtige rapportages en ingewikkelde rekenmethodes verhullen de dagelijkse realiteit. Onvrede, boosheid, frustratie en machteloosheid; omwonenden voelen zich behandeld als tweederangsburgers. Niet alleen bewonersverenigingen, maar ook vertegenwoordigers van diverse gemeenten vinden dat de leefbaarheid in de verre omtrek van Schiphol zwaar onder druk staan.

Daarom hebben een drietal bewonersverenigingen in april van 2020 de krachten gebundeld in de stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder (RBV) Zij treden gezamenlijk op tegen de Nederlandse staat. Het advocatenkantoor Prakken d’Oliveira, gespecialiseerd in mensenrechten, staat RBV terzijde.

RBV ziet zich ondersteund door een groeiend aantal sympathisanten ‘Vrienden’, die zich achter het beleid van de Stichting scharen.

Het voeren van een civiele procedure tegen de staat kost veel geld. RBV is daarvoor volledig afhankelijk van giften. RBV roept iedereen die vindt dat zijn gezondheid en woongenot op het spel staan, donateur te worden. Nieuwsgierig? https://www.beschermingtegenvliegtuighinder.nl

(volg RBV ook op Facebook)