PvdA cadeau voor oud-voorzitter Stichting Bovenlanden Nico Borgman.

20 juli 2018

       PvdA cadeau voor oud-voorzitter Stichting Bovenlanden Nico Borgman.

Het is alweer een een half jaar geleden dat Nico Borgman als voorzitter afscheid nam van Stichting De Bovenlanden met een grote afscheidsreceptie op de Historische Tuin. Bij die gelegenheid was er een veelheid aan geschenken voor Borgman, waaronder het geven van zijn naam aan een akker op zijn geliefde Westeinderplas.
Op die 19e januari 2018 werd Nico Borgman door het Aalsmeerse PvdA bestuur een vaartocht aangeboden door “zijn” Bovenlanden.
Vrijdag 20 juli was het dan zover en stapten zo’n 25 PvdA leden op de Historische Tuin in de rondvaartboot bij schipper Marjan van Houwelingen om zich door Borgman via een speciale route uit te laten leggen welke akkers allemaal van de Bovenlanden zijn.
Voordat de boottocht begon werden de aanwezige PvdA leden ontvangen in de Historische Tuin met een welkomstwoord gesproken door Janny Oosterloo. Zij ging in op de vele verdiensten van Nico Borgman voor de Partij van de Arbeid en de Bovenlanden.
“Zonder Nico was er nooit een stichting Bovenlanden gekomen”aldus spreekster waarna de bezoekers konden genieten van de film door het unieke plassengebied. Daarna werd er ingestapt bij schipper Marjan.
Op deze prachtige zomerdag konden de deelnemers genieten van de vaartocht door de Kleine en Grote Poel en de dijksloot. Voor de meesten geen onbekende gebieden, maar voorzien van commentaar door de op diverse fronten nog actieve Borgman gaan de Westeinder Plassen weer op een andere manier leven. De termen als Matje’s Bos, Grote Zwetzudde, Bolletjeszudde en Koddespoeltje waren voor velen nieuwe begrippen die door het deskundige en enthousiaste commentaar van de oud-voorzitter tot leven kwamen.
Het originele cadeau werd door zowel de PvdA leden als door Nico Borgman op prijs gesteld.