Van het bestuur

25 december 2019

Van het bestuur

Excuus

Door een misverstand is het Bericht aan de leden in december wel op de website gezet maar niet per mail of post aan de leden gezonden. We hebben dat pas vorige  week ontdekt. Wij bieden daarvoor onze excuses aan. U ontvangt het bericht alsnog,  aangevuld met het laatste nieuws van het bestuur en de fractie.

Ondanks deze fout begint het bestuurlijke werk goed op gang te komen. De bestuursleden zijn bezig met de hun toegewezen taken. We hebben bekeken welke activiteiten we in 2020 gaan ondernemen, met als uitgangspunt het werkplan 2020 . We richten ons daarbij op de 3 gebieden waar we zichtbaar willen zijn: zorg, woningbouw en leefbaarheid.

 

Zichtbaar maken van de partij

Toen de samenwerking binnen Pact werd beëindigd hebben we tegen elkaar gezegd dat de PvdA weer zichtbaar moet worden in de gemeente Aalsmeer. Daaraan werken  we op verschillende manieren.

 Sociaal Aalsmeer

Op woensdag 5 februari om 17:00 bezoeken bestuur en fractie de Oude Veiling. De Aalsmeerse  huiskamer draait nu volop. We willen graag horen hoe het gaat en wat de toekomstplannen zijn. En natuurlijk welke bijdrage de politiek kan leveren voor het versterken van de sociale functie van de huiskamer van Aalsmeer. Wil je bij het bezoek aanwezig zijn stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel 06 22350307

We gaan ons ook laten bijpraten door het jeugdwerk. Daarvoor zoeken we de jongeren op in hun eigen stek, zoals Place to Bib en het Jeugdhonk Oost. Door de wisseling van de begeleiding van het jeugdwerk per 1 januari plannen we dit in het tweede kwartaal.

Leefbaarheid

Het komende jaar wordt belangrijk voor de energietransitie. Als onderdeel van het Nationaal Milieu Beleidsplan van de regering wordt er een Regionale Energie Strategie voor Amstelland ontwikkeld. Er is gekozen voor een regionaal traject om productie, transport en gebruik van energie goed op elkaar af te kunnen stemmen. Dat geeft Aalsmeer mogelijkheden maar er zullen ook hindernissen zijn. Wij organiseren in het eerste half jaar van 2020 een bijeenkomst over dit onderwerp. U krijgt dan informatie over de energietransitie maar we willen vooral uw ideeën horen. Over de precieze invulling krijgt u later bericht.

Huisvesting en woningbouw

Zoals u hieronder in het bericht van de fractie kunt lezen blijft huisvesting en woningbouw een groot knelpunt in Aalsmeer. In het 2e kwartaal van 2020 willen we hierover een gespreksavond organiseren. Daarnaast gaan we in gesprek met de bewonerscommissie van Eigen Haard om te horen waar knelpunten en mogelijkheden liggen en hoe wij als PvdA een bijdrage kunnen leveren.

Ledenvergadering

Op 4 maart  vindt de eerste ledenvergadering van het jaar plaats. U krijgt daarvoor nog een uitnodiging. Tijdens de ledenvergadering worden de jaarcijfers van de penningmeester besproken. Omdat er verder weinig bestuurlijke zaken om aandacht vragen is er ruimte voor een inhoudelijk onderwerp. Hierover en over de plaats van samenkomst ontvangt u later bericht.

Schiphol

Samen met Els Gasseling, (fractie voorzitter PvdA Uithoorn), Lourens Burgers, (Koepel van Amsterdam)  heeft Wouter van der Heijde het PvdA kamerlid Gijs van Dijk uitgenodigd voor een gesprek over de overlast van Schiphol. Dit gesprek gaat in maart plaatsvinden.

Doe mee

PvdA Aalsmeer heeft een fractie en een bestuur die hard aan het werk zijn om het gedachtengoed van onze partij voor het voetlicht te brengen. Daarbij hebben we uw hulp nodig. U kunt ons daarbij helpen door mee te doen met de activiteiten, ideeën aan te brengen en door mensen enthousiast te maken voor de partij. Het afgelopen jaar hebben we 2 nieuwe leden ingeschreven. Laten we met z’n allen zorgen dat het in 2020 meer zijn.

 

Landelijk gaat het beter met de PvdA na de zeer succesvolle verkiezingen voor het Europese Parlement.
Het werk in beide parlementen kan alleen succesvol zijn als het gesteund wordt
door actieve leden. Volgend jaar, op 17 maart vinden de Tweede  Kamer verkiezingen plaats. Nog een reden om op zoek te gaan naar nieuwe leden.
Hebt u ideeën of vragen stuur een mail naar [email protected] of bel 06 22350307

Met vriendelijke groet,

Jan Westerhof,
Voorzitter.