Vrouwennetwerk Aalsmeer

1 februari 2018

De komende zes weken zal ongetwijfeld veel aandacht worden geschonken aan de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Diverse partijen vragen aandacht voor hun partijen en hun programma’s. Binnen de Partij van de Arbeid presenteerde zich deze week het Vrouwennetwerk Aalsmeer.

Een geanimeerde bijeenkomst waarin Janny Oosterloo en Elly Offerman een interessante discussie op gang brachten. Hieraan voorafgaand werden fragmenten getoond van het TV-gesprek dat in de Wereld Draait Door was gevoerd met Bas Heijne. Heijne , een veelzijdig schrijver, essayist en “denker”ging in op zijn essay “Staat van Nederland”. Voorafgaand was er een indrukwekkende Deense film over het wij-en zij-denken, een ook in ons land toenemend verschijnsel, waarna zich een betrokken discussie ontspon.
Aanwezig was ook Petra Langezaal. De 56-jarige plaatsgenote staat als vierde op de verkiezingslijst van de Partij van de Arbeid en in een boeiende lezing gaf ze inzicht in haar werkzaamheden en haar motivatie voor de politiek.
De in Aalsmeer geboren en getogen Langezaal heeft een boeiende carrière achter zich. Na een opleiding op de Sociale Academie bekleedde zij diverse functies en was ze onder meer Hoofd Sociale Zaken in de gemeente Uithoorn en had ze leidinggevende functies bij diverse organisaties, onder meer met een organisatie voor ex-gedetineerden. Ook had ze enige tijd een eigen coachingbedrijf.
Zeer onder de indruk waren de aanwezigen van haar belevenissen in kamp Moria, het op Lesbos gevestigde bootvluchtelingenkamp waar Petra diverse malen heeft meegeholpen de ergste nood te lenigen.
“Ik kon hier in onze gerieflijke woonomgeving niet toekijken en ik heb me toen spontaan aangemeld bij de Stichting Bootvluchtelingen waar men hulp goed kan gebruiken”, aldus Petra.
AalsmeerVandaag besteedde uitgebreid aandacht aan haar werk in het kamp ( terug te lezen op 12 maart 2017).
Uiteraard werd ook vooruitgeblikt op de komende gemeentelijke verkiezingen. In de komende weken zal hierover ongetwijfeld meer op onze site worden gepubliceerd.

Leni Paul